Erityisopetusjärjestelyt Iittalan yhtenäiskoulussa

Erityisopetusjärjestelyt Iittalan yhtenäiskoulussa

Iittalan Yhtenäiskoulussa on kolme erityisopettajaa. Erityisluokanopettajat Kaisa Sihvonen (pienryhmä opetus vuosiluokat 1.-5.) ja Lise Lindberg (pienryhmäopetus vuosiluokat 6.-9.) sekä laaja-alainen erityisopettaja Jari Tuominen.

Kaikki koulun erityisopettajat vastaavat osaltaan myös yleisopetuksen erityisopetuksesta - osa-aikaisesta erityisopetuksesta:

Vuosiluokat 1.-2.
- Kaisa Sihvonen (6 tuntia) p. 050-5090043

Vuosiluokat 3.-4.
- Lise Lindberg (4 tuntia) p. 050-5090044

Vuosiluokat 5.-9.
- Jari Tuominen (21 tuntia) p. 050-5970595

Erityisopettaja ja luokanopettajat tekevät yhteistyötä lasten ja nuorten oppimisen tukemiseksi. Mikäli tuen tarve on oppilaalla jatkuvaa, vanhemmat otetaan mukaan tuen suunnitteluun ja lapselle/nuorelle tehdään oppimissuunnitelma. Osa-aikaisessa erityisopetuksessa tuetaan oppilaita lievissä oppimisvaikeuksissa tai muissa oppimista hankaloittavissa asioissa. Usein yhteistyötä tehdään myös oppilashuollon väen kanssa.

Erityisopetusta annetaan samanaikaisopetuksessa omassa luokassa tai väliaikaisissa ja vaihtuvissa pienryhmissä. Säännöllisestä erityisopetuksesta ilmoitetaan huoltajille.

Erityisopettajat tekevät myös tuentarpeen kartoitusta erilaisin testein luokka-asteesta riippuen. Tavoitteena on seurata oppimisen edistymistä. Tuloksista ilmoitetaan kodeille vain, mikäli ilmenee huolta lapsen oppimisesta.

Erityisopettajat tavoittaa parhaiten Wilmassa.

Mukavaa lukuvuotta kaikille!

Yt. Kaisa Sihvonen, Lise Lindberg ja Jari Tuominen