Tarvasmäen yksikön sisäilmatutkimukset - tulokset ja johtopäätökset

Tiedote Tarvasmäen esi-ja alkuopetuksen oppilaiden huoltajille

17.9.2019

Ritva Hollanti-Paavola, päiväkodin johtaja

Teea Rotko, rehtori

 

Tarvasmäen yksikön sisäilmatutkimukset - tulokset ja johtopäätökset

Tarvasmäen sisäilmatutkimukset ovat valmistuneet ja tuloksista on tiedotettu huoltajille 16.9.2019 järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Tutkimusraportti on saatavissa osoitteista

https://www.hameenlinna.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/perusopetus/peruskoulut/kirkonkulman-koulu/

https://www.hameenlinna.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/varhaiskasvatus/paivakodit-ja-perhepaivahoito/solvikin-paivakoti/

Merkittävin sisäilman laatuun vaikuttava tekijä on rakennuksen ulkoseinissä ja yläpohjassa todetut laajat ilmavuodot. Ilmavuotojen seurauksena rakennuksen sisäilmaan on mahdollista päästä epäpuhtauksia, kuten teollisia mineraalivillakuituja. Kosteuden aiheuttamia mikrobivaurioita ei havaittu. Lisäksi rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmän todettiin olevan alimitoitettu tilojen käyttöön ja käyttäjämääriin nähden sekä tutkimusajankohtana puhdistuksen tarpeessa.

Tutkimuksen tulokset osoittavat, että ilmavuotojen vuoksi koko rakennuksessa sisäilman tavanomaista heikompi laatu saattaa aiheuttaa oireilua mm. hengitysteiden ja silmien ärsytystä. Rakennuksesta ei kuitenkaan ole löytynyt mitään sellaisia tekijöitä, joista voisi aiheutua tämän hetkisen tiedon perusteella pysyvää terveydellistä haittaa.

Ilmanvaihtojärjestelmä on puhdistettu ja säädetty huhtikuussa 2019. Mekaaniset ilmanpuhdistimet sijoitetaan rakennuksen pääkäyttötiloihin syyskuun 2019 aikana.

Rakennuksen korjaustarpeista ja vaikutuksesta vuokrakustannuksiin on neuvoteltu kiinteistönomistajan (Hämeenlinnan Asunnot Oy) ja kaupungin tilapalveluiden kesken. Kiinteistönomistajalla on valmius korjaussuunnittelun käynnistämiseen, kun vuokrasopimuksen jatkoehdoista on sovittu. Ennen korjaussuunnittelua selvitetään vielä rakennuksen salaojien ja vedenkeräysjärjestelmien kunto (alustava aikataulu vk 42).

Toistaiseksi esiopetuksen ja koulun toiminta jatkuu normaalisti.

Huoltajille tiedotetaan seuraavan kerran kun asiasta on uutta tiedotettavaa.

Lisätietoja antavat: