Kirkonkulman koulun kivirakennuksen sisäilma- ja kosteusteknisen kuntotutkimuksen tulokset ja johtopäätökset

Tiedote Kirkonkulman koulun oppilaiden huoltajille

3.10.2019

KIRKONKULMAN KOULUN KIVIRAKENNUKSEN SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNISEN KUNTOTUTKIMUKSEN TULOKSET JA JOHTOPÄÄTÖKSET

Kirkonkulman koulun kivirakennuksen (entinen asuntorakennus) sisäilma- ja kosteustekniset tutkimukset ovat valmistuneet ja tuloksista on tiedotettu huoltajille torstaina 3.10.2019 järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Rakennuksen ulkovaipassa ja välipohjissa on rakennusajalle tyypillisiä riskirakenteita ja niissä on laboratoriotutkimuksissa havaittu mikrobivaurioita. Myös talon viemäröintijärjestelmä on käyttöikänsä päässä ja vaakaviemäreissä on havaittu halkeamia, mitkä aiheuttavat vuotoja välipohjiin. Tästä syystä wc:t on jo aiemmin poistettu käytöstä.

Kuntotutkimuksen perusteella on laadittu poikkeavan olosuhteen arviointi (tekninen altistumisolosuhdearvio), jonka tuloksena asumisterveysasetuksessa määritelty toimenpideraja ylittyy. Poikkeavan olosuhteen todennäköisyys neliportaisella asteikolla on 3, todennäköinen (asteikko: 1 epätodennäköinen, 2 mahdollinen, 3 todennäköinen, 4 erittäin todennäköinen). Havaitun haitan poistamiseen tai rajoittamiseen tähtääviin toimenpiteisiin tulee näin ollen ryhtyä välittömästi.

Tutkimusraportti on saatavissa osoitteesta:

https://www.hameenlinna.fi/kirkonkulman-koulu

Kivirakennuksessa olevat luokat (6A, 6B ja 6C) sekä iltapäiväkerhotoiminta siirtyvät päärakennukseen. Tarkempi ajankohta siirtymisestä tiedotetaan näiden luokkien ja iltapäiväkerholaisten huoltajille erikseen.

Rakennuksen peruskorjausta tai korvaavaa tilaa selvitetään. Asiasta tiedotetaan, kun suunnitelma on tarkentunut.


Lisätietoja antavat: