Uudistuneet arviointikäytännöt Hameenlinnan perusopetuksessa lukuvuonna 2017-2018

Lukuvuonna 2017-2018 otetaan käyttöön uuden opetussuunnitelman mukaiset uudistuneet arviointikäytännöt Hämeenlinnan perusopetuksessa - muutoksia vanhoihin käytäntöihin on tulossa.

Oppilaan arviointi perustuu perusopetuslakiin ja asetuksiin (PL §22, asetus 10-14). Opetussuunnitelman perusteissa määritellään oppilaan arvioinnin perusteet ja hyvän osaamisen taso. Kaiken kaikkiaan, arvioinnin olennaisena tehtävänä on vuorovaikutuksen ja palautteen avulla auttaa oppilasta muodostamaan realistinen kuva itsestään sekä antaa hänelle ja huoltajalle tietoa opintojen edistymisestä. 

Arviointi kohdennetaan asetettuihin tavoitteisiin (opetussuunnitelman, opettajan, luokan yhteisiin ja/tai oppilaan henkilökohtaisiin tavoitteisiin). Oppilasarvioinnin on oltava yhdenvertaista, jatkuvaa ja monipuolista. Arvioinnin tulee perustua todennettavissa oleviin koesuorituksiin, näyttöihin sekä tuntiaktiivisuuteen ja annettujen tehtävien suorittamiseen. Arvioinnissa oleellinen osa on myös oppilaiden itsearviointi sekä vertaisarviointi, joiden avulla pyritään tukemaan oppilaiden oman oppijuuden kehittymistä.

 

Uusia arviointityökaluja käyttöön Wilmassa:

 

Muuta arvioinnissa huomioitavaa lukuvuoden aikana:

 

Oppimisen arviointi Hämeenlinnan perusopetuksessa lukuvuonna 2017-2018:

1.vuosiluokka:

2.vuosiluokka:

3.- 4.vuosiluokat:

5.vuosiluokka:

6.vuosiluokka:

 

Ehtojen (mahdollista edelleen) suorituskäytänteet:

Mikäli oppilas ei ole saanut vuosiluokan oppimäärään sisältyvässä oppiaineessa vähintään välttäviä tietoja ja taitoja osoittavaa numeroa tai sanallista arviota, varataan oppilaalle mahdollisuus osoittaa saavuttaneensa hyväksyttävät tiedot ja taidot erillisesti järjestettävässä kokeessa. Koe voidaan pitää yhdessä tai useammassa osassa ja se voi sisältää monipuolisesti erilaisia suullisia, kirjallisia ja muita näyttömahdollisuuksia, joilla oppilas pystyy parhaiten osoittamaan osaamisensa. Ehtojen suorituspäivä(t) ja kuulusteltavat osa-alueet sovitaan yhdessä huoltajan kanssa.