Nummen yhtenäiskoulun järjestyssäännöt

1) Koulussa ja koulumatkalla noudatan hyviä käytöstapoja. Käytökseni on asiallista, vastuullista ja ystävällistä. Käyttäydyn asiallisesti ja laillisesti myös sosiaalisessa mediassa.

2) Oppitunneille saavun ajoissa tarvittavat opiskeluvälineet mukana ja läksyt tehtyinä. Ruokailuun menen omalla vuorollani. Ruokalassa käyttäydyn hyvien tapojen mukaisesti.

3) Oppitunneilla annan työrauhan kaikille osapuolille. En tuo syötävää tai juomia oppitunneille ilman opettajan lupaa. Juhlatilaisuuksissa käyttäydyn niiden edellyttämällä tavalla.

4) Pukeudun tilanteen mukaisesti ja aina asiallisesti. Oppitunneilla en pidä ulkovaatteita päällä. Ne jätän kouluun tultaessa oman vuosiluokkani naulakkoon tai lukolliseen kaappiin. En käytä kännykkää enkä kuuntele musiikkia kuulokkeilla opetustilanteessa, ellei se liity opetustilanteeseen.

5) Oppikirjoista ja kaikesta muusta koulun omaisuudesta huolehdin hyvin. Olen velvollinen korvaamaan aiheuttamani vahingon.

6) Kouluyhteisön jokaisella jäsenellä, myös minulla, on vastuu turvallisuudesta, siisteydestä ja viihtyisyydestä koulussa. En kiusaa enkä hyväksy kiusaamista.

7) Kulkuvälineet jätän niille varatuille alueille.

8) Tupakkatuotteita tai päihteitä en tuo koulun alueelle enkä esiinny niiden vaikutuksen alaisena.

9) Koulupäivän vietän koulun alueella.

10) En ole poissa koulusta ilman pätevää syytä. Huoltajani ilmoittavat syyn poissaolooni luokanopettajalle/ luokanvalvojalle. Luvat viittä päivää pidempiin poissaoloihin myöntää rehtori.